Hlavní obsah

Na stavbu dálnic bude příští rok 76 miliard, řekl Ťok

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) má s ministerstvem financí již předjednané zvýšení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok oproti avizovanému plánu o pět miliard na 76 miliard korun. Státní rozpočet bude vláda schvalovat 25. září.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

Článek

Ťok v neděli v diskusním pořadu České televize potvrdil, že nejnovější část dálnice D8 na Litoměřicku se řidičům otevře bez omezení 20. září. Zbývá však dodělat část prací na její stabilizaci, v příštím roce během stavební sezóny tak bude provoz omezený.

Celá dálnice D8 je v provozu od konce loňského roku, uvedený úsek na Litoměřicku ale mohou řidiči zatím projíždět pouze v jednom jízdním pásu.

Do konce letošního roku měly být podle Ťoka otevřeny dva úseky zmodernizované dálnice D1. „Do konce tohoto roku se mají otevřít dva nové úseky, ten jeden se však možná neotevře, protože necháme firmu udělat znovu betony, ty nevycházejí kvalitativně," řekl Ťok. Jde o část stavby u Jihlavy.

Práce na rekonstrukci dálnice D1 mezi Prahou a Brnem jsou nyní zhruba v polovině. Dokončených je sedm úseků, které stát vyšly na čtyři miliardy korun, dalších šest úseků za necelých pět miliard Kč je v současnosti nadále rozestavěných. Celkem se má na D1 opravit 21 úseků, zbylých osm úseků se však bude opravovat až v letech 2018 až 2020, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby, z počátku září.

Reklama

Výběr článků

Načítám