Hlavní obsah

Na sport půjde příští rok šest miliard korun, rozhodla vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V příštím roce půjde na sport šest miliard korun. Počítá s tím koncepce rozvoje sportu, kterou v pondělí přijala vláda. Letos šlo na sport 3,7 miliardy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka na jednání vlády

Článek

„Vláda přijala Koncepci rozvoje sportu do roku 2025. Počítá s větším zapojením dětí i postupným navyšováním financí. V roce 2017 půjde na sport šest miliard,” uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Zvýšením výdajů veřejných rozpočtů na sport by chtěla vláda snížit náklady na sportování z rodinných rozpočtů, aby mohlo sportovat co nejvíce dětí. Do roku 2020 by na sport měly směřovat všechny výnosy z loterií a hazardu. Cílem je dosáhnout toho, aby výdaje na sport činily do roku 2020 jedno procento ze státního rozpočtu. Loni byly výdaje 0,3 procenta.

Měla by se také zvýšit stabilita financování sportu. K tomu by mělo přispět mimo jiné to, že státní dotace se budou od příštího roku přidělovat na tříleté období.

Reklama

Výběr článků

Načítám