Hlavní obsah

Na předsedu Pirátů kandidují Bartoš a Gregorová, Pikal o post nestojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Pikal se nebude ucházet o post předsedy Pirátské strany, ač získal dvě nominace. Cítí se unavený a o funkci nestojí. Oznámil to na stranickém fóru. Ve volbě šéfa strany dosavadního předsedu a vicepremiéra Ivana Bartoše vyzve europoslankyně Markéta Gregorová. Strana rozhodne 13. ledna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Pikal (Piráti) na snímku z roku 2019

Článek

K odstoupení z volby předsedy i předsednictva Pikala vedlo několik důvodů. „Ten hlavní je, že se cítím ze strany unavený, frustrovaný a nechci to dělat. Pokud někdo nechce nějakou dobrovolnickou činnost dělat, neměl by ji dělat,“ sdělil Pikal spolustraníkům.

Bartoš získal u regionálních organizací a členů 12 nominací, aby pokračoval ve funkci předsedy Pirátů. Gregorová a Pikal obdrželi po dvou nominacích. Od kandidatury už dříve ustoupil hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, protože nominaci nezískal.

Bartoš stál v roce 2009 u zrodu Pirátů, pod jeho vedením se strana dostala do obou komor Parlamentu i do Evropského parlamentu. Stranu vede podruhé od roku 2016.

Foto: Piráti, Novinky

Europoslankyně Markéta Gregorová

Lipavský: Rusko si brousí zuby i na náš region, klíčové je udržet ho co nejdál od hranic

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám