Hlavní obsah

Na pražském Smíchově úřadují bagry. Vznikne tam nová čtvrť

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Ještě zhruba týden potrvají demoliční práce na pražském Smíchovském nádraží. Bagry konkrétně v nákladové části srovnávají se zemí nevyužité objekty nádraží. Vzniká tady tak prostor pro zrození nové městské čtvrti.

Na Smíchově probíhají demoliční práce. Prostor zaplní byty a kancelářeVideo: Novinky

 
Článek

„Jedná se o demolici asi pěti objektů. Jedná se o bývalé drážní objekty, jsou to všechno jednopodlažní cihelné nebo dřevotřískové, takže bourací práce jdou rychle,“ řekl Novinkám výkonný ředitel Sekyra Group Leoš Anderle.

Nádraží bude zachováno. Součástí vyjednávání developera je i úzká spolupráce se Správou železniční a dopravní cesty. Je v plánu, že se příměstská vlaková trať integruje do hlavního kolejiště osobního vlakového nádraží. V prostorách nákladového nádraží budou kolejiště sejmuta.

Autobusové nádraží Na Knížecí by se podle plánů mělo přesunout blíže vlakovému.

Vznikne tak prostor pro první etapu výstavby bytů a kanceláří, která čítá 400 bytů a téměř 10 tisíc metrů čtverečních kanceláří. Stavět by se mělo začít na konci tohoto roku.

Nová čtvrť

Projekt Smíchov City bude do patnácti let čítat na 3500 bytů a 140 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch doplněných o veškerou občanskou vybavenost - služby, zábavu, obchody, restaurace. Podle developera je v plánu zahrnout do výstavby i školu, popř. polikliniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám