Hlavní obsah

Na magistrále se objevily nové semafory, odsunou kolony na Nuselský most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražské magistrále se v pátek objevily nové semafory. Od srpna budou zkušebně korigovat dopravu na jednom z hlavních tahů skrze město. Semafory se objevily ve směru do centra za Nuselským mostem. Magistrát zvažuje, že další by mohly vzniknout u křížení s Michelskou ulicí na Praze 4.

Nový semafor v Legerově uliciVideo: Novinky

 
Článek

"Od 1. srpna začne na semaforu blikat oranžové světlo, aby si na něj řidiči zvykli. Od 5. srpna pak bude semafor fungovat naplno," řekl náměstek primátora Josef Nosek (ODS).

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Osazování magistrály novými semafory na Nuselským mostem

Pokud se podle Noska podaří snížit kapacitu magistrály a zároveň to nebude mít příliš velký vliv na průjezdnost, mohly by na magistrále vzniknout také přechody pro chodce. První by byl právě u křižovatky s ulicí Boženy Němcové.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

"Všechno to jsou přípravné kroky. Ve chvíli, kdy se zprovozní tunelový komplex Blanka, budeme moci magistrálu přiškrtit," konstatoval Nosek.

Praha 4 protestuje, semafory prý nic neřeší

Se semafory na magistrále nesouhlasí Praha 4, podle radnice je toto opatření nesystémové a způsobí kolaps dopravy v jiných lokalitách.

Praha dlouhodobě uvažuje o tom, jak zklidnit provoz na vytížené magistrále, po které v centru města projede až 100 000 aut denně. Posudek firmy Pragoprojekt, který byl minulý týden zveřejněn v informačním systému EIA, tvrdí, že zklidnění je možné dosáhnout i bez zahloubení do tunelu, o kterém se dlouhodobě mluví.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pracovník společnosti Eltodo při instalaci semaforu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám