Hlavní obsah

Na Klinice panuje po vyhroceném večeru klid

– Praha
Novinky, lpl

Po pátečním bouřlivém večeru, kdy policie na základě anonymního oznámení prohledávala sociální centrum Klinika kvůli nahlášené bombě, a následném předání budovy vlastníkovi - Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), panoval v centru v sobotu dopoledne klid a nerušený spánek.

Foto: Lucie Plesníková, Novinky

Autonomní sociální centrum Klinika

Článek

Během pátečního odpoledne dorazil do redakcí některých médií e-mail, v němž neznámý odesílatel oznámil uložení několika nástražných výbušných zařízení v budově Kliniky v Jeseniově ulici na Žižkově i jejím okolí.

Na místo ihned vyjeli policisté i hasiči, kteří budovu i okolí prohledali a žádná nebezpečná zařízení nenalezli. Po skončení pyrotechnické prohlídky předali policisté budovu zástupcům ÚZSVM.

Aktivisté se obávali, že se nebudou moci do budovy vrátit a někteří dokonce po skončení akce zůstávali na střeše. Dle informací Novinek však objekt neopustili. Kolem půl desáté ranní panoval v okolí budovy naprostý klid, na místě nebyli žádní policisté, ani aktivisté.

Foto: Lucie Plesníková, Novinky

Autonomní sociální centrum Klinika

Uvnitř centra se nacházel neupřesněný počet aktivistů, kteří tvrdě spali. Na otázku, zda se aktivisté bojí dalších případných útoků, nechtěli odpovídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám