Hlavní obsah

Na inauguraci dorazil i poražený kandidát Babiš. Sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšný prezidentský kandidát a šéf ANO Andrej Babiš dorazil ve čtvrtek na inauguraci Petra Pavla. Přišel však bez své manželky Moniky, jeho příchod provázel pískot. A někteří na něho křičeli: „Hanba.“ Novinářům řekl, že Pavel podle něho bude profesionální prezident. O exprezidentovi Miloši Zemanovi prohlásil, že je skvělý rétor, ale „pokazilo mu to okolí“.

Andrej Babiš přichází na Pražský hradVideo: Novinky

 
Článek

„Jasně,“ napsal Babiš ráno Novinkám na dotaz, zda dorazí na Hrad a zda se na inauguraci těší.

Tak se nakonec odpoledne také stalo. Do areálu Hradu přišel ale sám, bez své manželky Moniky Babišové. Lidé na něho pískali a ozvalo se také „hanba“.

„Myslím, že má Pavel historickou šanci spojit rozdělené půlky společnosti. Doufám, že vyhoví naší žádosti na veto na protiústavní a asociální návrh na mimořádnou valorizaci důchodů,“ řekl novinářům při příchodu.

Narážel tím na novelu, kterou minulý týden schválila Sněmovna a tento týden prošla také v Senátu. Důchodci kvůli ní dostanou v červnu o zhruba tisíc korun méně, než by dostali bez tohoto zákona.

„Pavel v posledních týdnech postupuje profesionálně. Je dobře, že právě on z těch dvou favoritů vyhrál, na rozdíl (od Danuše Nerudové) nemá škraloup,“ míní.

Doplnil, že Pavel podle něho bude profesionální prezident. „Do politiky ještě nevidí úplně, ale zorientuje se a bude fungovat dobře,“ doplnil.

O exprezidentovi Miloši Zemanovi řekl, že je skvělý rétor. „Je sečtělý. Akorát jeho okolí mu to pokazilo,“ řekl.

Inaugurace vyvrcholila ve svatovítské katedrále

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám