Hlavní obsah

Na Česko se ženou silné bouřky a průtrže mračen

Na Česko se od západu ženou silné bouřky doprovázené přívalovými dešti. Území by měly zasáhnout v pondělí ráno. Místy by mohlo napršet až 70 mm, varují meteorologové. Krátkodobě by mohly stoupnout i některé hladiny menších toků. Objevit by se měly i kroupy a silný vítr.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Bouřková činnost bude pokračovat i v noci na úterý a během úterý bude od severozápadu zvolna slábnout," uvedl Český hydrometeorologický ústav.  Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku čekají bouřky od pondělního odpoledne do úterního večera. Bouřky tam budou postupovat od jihu.

V pondělí by se měly teploty pohybovat ještě mezi 28 až 32 °C, na západě Čech ale přijde lehké ochlazení a teploty by se měly pohybovat kolem 25 °C.

S postupujícími bouřkami se bude ochlazovat. V úterý budou teploty ještě kolem 21 až 25 °C, na východě stále ještě až 30 °C. Po bouřkách klesnou na 17 až 21 °C a vát by měl západní vítr do 2 až 6 m/s.

Koncem týdne se oteplí na 25 stupňů a tyto teploty by měly vydržet i během víkendu. Počítat se ovšem musí s přeháňkami a spíše oblačným počasím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám