Hlavní obsah

Na Blanensku boural řidič, nadýchal téměř čtyři promile alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lysice

Policie na Blanensku vyšetřuje dopravní nehodu, kterou způsobil v uplynulých dnech silně podnapilý řidič. Po kolizi mu naměřili téměř čtyři promile alkoholu. Hlídka odhalila nehodu dodatečně. Nejprve zpozorovala v Lysicích projíždějící osobní auto se značně poškozenou přední částí.

Foto: Police ČR

Na Blanensku havaroval opilý řidič, nadýchal téměř čtyři promile alkoholu

Článek

„Policisté motoristu ihned zastavili. Za volantem auta seděl osmadvacetiletý muž. Ten, jak se ukázalo, si bez vědomí své přítelkyně, vypůjčil vůz, který měla žena svěřený od svého zaměstnavatele,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Lenka Petrželková.

Následně se zjistilo, že řidič chvíli předtím, než projel kolem hlídky, v Lysicích nezvládl řízení a vyjel s vozidlem mimo silnici. Narazil do betonové zídky. Střet se obešel bez zranění. Po kolizi muž bez váhání opět usedl za volant a pokračoval v jízdě.

Při kontrole policisté odhalili, že muž má zákaz řízení motorových vozidel. Dechová zkouška navíc ukázala, že se na svoji nelegální jízdu posilnil alkoholem. „Policejní hlídka tomuto výtečníkovi zjistila hodnotu 3,72 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 3,88 promile,“ uvedla mluvčí.

Škoda, která vznikla pouze na vozidle, byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Pirát silnic je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněného užívání cizí věci.

Namol opilý kamioňák kličkoval po dálnici D5. Soud ho poslal do vazby

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám