Hlavní obsah

Muž napadl hradeckého politika, který šel z oslavy. Roztrhl mu kabát a rozšlapal pralinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

S roztrženým kabátem skončil Martin Hanousek (SZ) poté, co ho po skončení společenské akce v Kongresovém centrum Aldis v Hradci Králové napadl v noci na čtvrtek neznámý útočník. Nejprve na něj křičel „ty zelenej hajzle“, pak došlo na fyzický kontakt, při kterém mu roztrhl kabát. Čtyřicetiletý politik nyní zvažuje, že se obrátí na policii.

Foto: Facebook Martin Hanousek

Martin Hanousek

Článek

„Stalo se to u vchodu Aldisu. Odcházel jsem domů – a najednou se tam objevil ten člověk, kterého vůbec neznám. Asi se mu nelíbilo, že jsem ze Strany zelených, moje ekologické aktivity, nevím,“ řekl Novinkám Hanousek a dodal, že ho muž chtěl odtlačit pod schody, šťouchal do něj a chtěl ho srazit na zem. Přitom došlo k poškození oděvu.

Útočníka napadený politik nezná, ale zřejmě se z devadesáti procent jednalo o hosta stejné akce. Tím byla oslava třiceti let existence společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové.

„Snažil jsem se ho zklidnit, ale pak tam někdo přiběhl a řekl mu, že jim jede taxík. Byl jsem naprosto v šoku. Volal jsem, ať volají policii, ale lidi kolem asi byli jeho známí. Ptali se mě: ‚Ty chceš volat policii?‘ Tak jsem to nechal, ale zřejmě incident ohlásím,“ dodal Martin Hanousek s tím, že v Aldisu jsou bezpečnostní kamery, tak by se identita neznámého útočníka měla vyšetřit.

„Vybavilo se mi, jak jsem se například účastnil debat s fotbalovými fanoušky v hradeckém kině Centrál na téma fotbalového stadionu. Bylo to hodně emočně vypjaté, křičelo se tam, ale nikdy nedošlo k nějakému osobnímu kontaktu,“ zavzpomínal Hanousek na dobu, kdy působil jako náměstek primátora Hradce Králové.

„Lidi často nadávají, ale řekl bych, že je teď ve společnosti zvýšená agresivita. Vůbec z toho všeho nemám dobrý pocit, byl to hodně špatný zážitek,“ dodal Martin Hanousek.

Martin Hanousek

– politik, krajinný ekolog a projektový manažer, člen Strany zelených

– zastupitel města Hradec Králové (od roku 2011), v letech 2018–21 náměstkem primátora

– zastupitel Královéhradeckého kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám