Hlavní obsah

Moravu odpoledne zasáhnou silné bouřky

Přes Moravu se v úterý odpoledne přeženou silné bouřky. Meteorologové varují také před možnými kroupami a nárazy větru s rychlostí do 70 kilometrů v hodině.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.6. 2022 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí od úterních 13 hodin do 20 hodin pro Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj a východní část jihomoravského regionu (Bučovice, Hodonín, Kyjov, Veselí nad Moravou a Vyškov).

Velká horka v červnu nebudou

Počasí

Silné bouřky budou postupovat od jihu až jihozápadu, napršet může až 30 mm srážek, vyskytnout se mohou také menší kroupy.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,” varoval ČHMÚ.

Lidé by si měli dávat pozor na padající a poletující předměty. Na pozoru by se měli mít také řidiči a měli by přizpůsobit rychlost aktuální situaci, dodali meteorologové.

Reklama

Související články

Přišel medardovský týden. A bude deštivý

Vlhké a deštivé počasí nás začne opouštět až v průběhu týdne. Tomu budou odpovídat i teploty, které se na letní hodnoty dostanou nejdříve v pátek. Novinkám to...

Velká horka v červnu nebudou

Počasí v následujících čtyřech týdnech nepřinese žádný výrazný nárůst teplot. Měly by se držet v hodnotách typických pro toto období. Nejtepleji by mělo být ke...

Výběr článků

Načítám