Hlavní obsah

Mlynář žádá po Benešové vysvětlení jeho údajného obvinění

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr informatiky Vladimír Mlynář ve středu na tiskové konferenci oznámil, že se obrátil na nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešovou s žádostí o objasnění jeho údajného obvinění v kauze společnosti Testcom servis, které dosud neobdržel.

Článek

Mlynář rovněž požaduje prošetření postupu pražského městského státního zastupitelství se zřetelem ke způsobu jakým byly v jeho případě vydávány pokyny policejním orgánům.

Ministr se navíc zásadně ohradil proti tomu, že policie na pokyn žalobce v březnu ve Sněmovně zjišťovala, jak před pěti lety hlasoval. Mlynář to označil za kriminalizaci politických názorů.

Benešová se ke kauze ministra Mlynáře vyjádřila již v březnu, když pro Českou televizi prohlásila: "Nemůže dojít k situaci, kdy dotyčný budoucí obviněný se dozví, že je obviněn, z novin... odporuje to nejen etickému kodexu státního zástupce, ale mám za to, že byl porušen i paragraf 24 zákona o státním zastupitelství."

Reklama

Související témata:

Související články

Policie má Mlynáře obvinit do 5. dubna

Policie má od státního zástupce pokyn, aby ministra informatiky Vladimíra Mlynáře (US-DEU) obvinila ze dvou trestných činů do 5. dubna. Tento pokyn vypracovat...

Výběr článků

Načítám