Hlavní obsah

Mlejnek sehrál pozitivní roli při objasňování kauzy Dozimetr, řekl Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Petr Mlejnek zůstává v čele Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI). Členové vlády o tom rozhodli poté, co ho vyslechli na středečním jednání kabinetu. O Mlejnkovi se mluvilo s souvislosti s jeho kontakty s Michalem Redlem obviněným v kauze Dozimetr. Vláda dostala informaci, že Mlejnek sehrál pozitivní roli při objasňování kauzy, řekl premiér Petr Fiala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Vít Rakušan

Článek

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) řekl, že Mlejnek má požádáno o prověrku na přísně tajné. Pokud by ji nezískal, pak by funkci nemohl vykonávat. „Na základě dnešního jednání vlády jsme neshledali důvody k jeho odvolání,“ uvedl Rakušan.

Diskuze s Mlejnkem trvala na vládě dvě a půl hodiny a následně nikdo z členů kabinetu nepožadoval jeho rezignaci.

"Debata byla velmi důkladná. Členové vlády kladli otázky na všechny problematické body, které se v poslední době objevily v médiích, a na všechny jsme dostali od pana ředitele Mlejnka odpověď," poznamenal Fiala.

Rakušan má pevné místo ve vládě, řekl Fiala

Domácí

O Mlejnkově budoucnosti na postu šéfa civilní rozvědky se již několik dní hovořilo v souvislosti s jeho kontakty s podnikatelem Michalem Redlem, který je jedním z obviněných v tzv. kauze Dozimetr. Ta se týká údajné korupce na Pražském dopravním podniku (DPP). Kvůli stykům s Redlem již v červnu skončil v úřadu exministr školství Petr Gazdík (STAN).

Rakušan potvrdil, že o jeho kontaktech věděl už ve chvíli, kdy ho do funkce na začátku července jmenoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám