Hlavní obsah

Mladík pomazal hejtmanovi obličej zákusky na mítinku ODS

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Neznámý mladík v úterý odpoledne napadl hejtmana Pardubického kraje Ivo Tomana (ODS), pomazal mu obličej zákusky a utekl. Stalo se tak na mítinku ODS v Ústí nad Orlicí. Hejtman zatím neuvažuje o tom, že by incident nechal prošetřit policií.

Foto: Alexandra Mlejnková, Právo

Hejtman Pardubického kraje Ivo Toman (ODS)

Článek

"Beru to jako, že to byl vtip od teenagerů, že se třeba i vsadili, protože z toho měl obrovskou radost, utíkal a řehtal se tomu. Je to poučení, zkušenost, člověk si bude muset dávat víc pozor, protože za chvíli po vás může někdo hodit dlažební kostku nebo něco jiného," řekl hejtman.

Volebního setkání se na náměstí podle hejtmana zúčastnily až tři stovky lidí. Když nasedal do auta, přistoupil k němu dlouhovlasý mladík a chtěl mu poděkovat za vystoupení a podarovat jej sněhovými bombičkami. Hejtman je s díky odmítl. Mladík mu je však vzápětí uštědřil do obličeje a pomazal mu celou hlavu.

"Je to vůbec poprvé, kdy jsme se setkal s podobnou agresí," řekl Toman.

Hejtman bude o víkendu obhajovat funkci v čele kraje. ODS volby v Pardubickém kraji před čtyřmi lety vyhrála před Koalicí pro Pardubický kraj, KSČM a ČSSD. Občanští demokraté získali 34,45 procenta hlasů, což jim v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu vyneslo 18 křesel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám