Hlavní obsah

Místopředseda lidovců: ve vládě by měl zůstat Čunek i Kalousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý nejvyšší představitel KDU-ČSL Roman Línek ve čtvrtek v Právu řekl, že vedení lidovců při rekonstrukci Topolánkovy vlády zřejmě nepřipustí odchod ani Jiřího Čunka, ani Miroslava Kalouska.

Článek

"Můj osobní názor je v této situaci velmi silný a neměnný. Je zároveň podpořen prakticky jednotným hlasem z naší členské základny. Odmítáme jakékoliv dilema zda Čunek nebo Kalousek. Stojím za tím, aby v rekonstruované vládě byli oba. Čunek z postu předsedy strany a Kalousek jako ministr financí, který je vysoce hodnocen a právě v této době právě takového ministra potřebujeme," řekl Právu Roman Línek, první místopředseda KDU-ČSL a předseda krajské organizace KDU- ČSL v Pardubickém kraji.

Následně Línek dodal, že má za to, že "od celostátního výboru v pátek dostaneme mandát k tomu, abychom na tom při jednání s Mirkem Topolánkem trvali.“

Je otázkou, zda se s tímto stavem ztotožní i premiér Mirek Topolánek, který v úterý naznačil, že v debatách o rekonstrukci vlády padlo právě Čunkovo jméno. Čunek oproti tomu prosadil na jednání předsednictva strany, aby navrhlo odvolat právě ministra financí Miroslava Kalouska.

Mezi členy KDU-ČSL se v posledních dnech začaly šířit petice pro i proti odvolání ministra Kalouska.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek pohrozil lidovcům pádem vlády

Premiér Mirek Topolánek (ODS) v úterý v rozhovoru pro Radiožurnál pohrozil KDU-ČSL, že nechá padnout vládu v případě, že strana bude trvat na odchodu svého...

Výběr článků

Načítám