Hlavní obsah

Ministerstvo se pře s fotbalisty o symboly na dresech reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo školství se obrátilo na Fotbalovou asociaci České republiky, aby pozměnila symboliku na drese fotbalové reprezentace. Fotbalisté mají na dresech dvouocasého lva v erbu, který je reprezentačním logem. Jak upozornil server Aktuálně, podle zákona o státních symbolech mají reprezentační výběry používat státní znak. Na něm českého lva doplňují ještě moravská a slezská orlice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák oslavuje gól během přátelského utkání s Dánskem.

Článek

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) se dresy začala zabývat na základě interpelace ve Sněmovně, kdy jí komunistický poslanec Jiří Valenta na problém upozornil.

Následně se resort obrátil na asociaci s požadavkem na změnu podoby dresů. „Na dresech by měli mít vlajku, znak nebo název země, ale musí to být v souladu se zákonem o státních symbolech,” citoval server šéfa ministerské sekce sportu Zdeňka Břízu.

Fotbalisté však o změně nechtějí ani slyšet a hodlají nadále používat dresy se stávajícím logem, na které mají ochranné známky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace během utkání kvalifikace ME 2018 se Severním Irskem

Podle jejich interpretace normy mají povinnost mít na dresech název státu, znak či vlajku, což prý splňují i stávající dresy.

Související témata:

Foto: MŠMT

Ministryně školství Kateřina Valachová v modré

Foto: René Fluger, ČTK

Poslanec KSČM Jiří Valenta

Ministerstvo by nicméně mohlo na fotbalisty zatlačit skrze dotace, které začne od ledna příštího roku rozdělovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám