Hlavní obsah

Milion chvilek svolal další demonstraci do centra Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Spolek Milion chvilek uspořádá protest na obranu demokratických institucí v neděli 1. března v Praze. Akci zahájí v 16:00 pochodem z Hradčanského na Staroměstské náměstí, kde následně bude demonstrace. Protest je reakcí na středeční zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem.

Foto: Právo

Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii

Článek

Milion chvilek už předem avizoval, že demonstraci svolá, pokud bude Křeček zvolen.

„Na pražské akci nepůjde především o protest proti Stanislavu Křečkovi. Volba S. Křečka ombudsmanem je 'jen' obzvlášť křiklavým příkladem toho, jak jsou státní správa a významné instituce krok za krokem systematicky a záměrně politicky rozkládány a privatizovány. Účelová koalice ANO, SPD, KSČM a Hradu za asistence části ČSSD postupně a systematicky rozkládá důležité demokratické instituce, které mají kontrolovat pravidla a sloužit všem občanům, nikoli vybraným politikům,” uvedl Milion chvilek.

Ombudsmanem poslanci zvolili Zemanova kandidáta Křečka

Domácí

„Pokud to takhle půjde dál, stane se nakonec to, co v Maďarsku či Polsku. Justice, média, státní správa a veřejné zakázky budou podřízené politikům. V takové situaci už nelze hovořit o zcela svobodných volbách, protože vládní politici mají naprosto odlišné možnosti než opoziční. Vládní politici se zabetonují u moci pokřivením celého systému,” uvedl předseda spolku Mikuláš Minář.

V neděli spolek oznámí, jaké akce se budou konat v krajských městech.

Špatný kandidát, vyhrálo stranické tričko, žehrá opozice na volbu Křečka

Domácí

Křeček byl ombudsmanem zvolen ve středu. Kritici tohoto bývalého předsedu Sdružení nájemníků ČR nazývají nepřítelem neziskovek, opoziční politici například pochybují, že bude schopen se v úřadu zastávat lidí, kterým se děje křivda.

Milion chvilek svolal už 19 demonstrací. Dvě z nich byly loni na Letné, na obou se sešlo přes 200 000 lidí. V červnu se sešlo 280 000 lidí a v listopadu 250 000.

Časosběrné video zachycující demonstraci na LetnéVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám