Hlavní obsah

Mezi učitelkami, které se na Plzeňsku zřejmě přiotrávily HHC bonbony, byla i jejich šéfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšov

Vedení Holýšova na jižním Plzeňsku nechá prošetřit večírek, na němž se tři učitelky tamější mateřské školy zřejmě předávkovaly HHC bonbony. Podle zjištění Novinek skončily v nemocnici dvě kantorky i samotná ředitelka. Starostka města Alena Burianová (ODS) zatím k případu uvedla, že šlo o přešlap.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

Párty byla naplánovaná na minulý pátek večer, a to až po pracovní době. Policejní mluvčí Ondřej Hodan během uplynulého víkendu informoval, že se zabývají intoxikací tří osob v jednom ze školských zařízení.

Ženy údajně netušily, že se jedná o HHC bonbony. „Zatím se ani neví, kdo to na večírek přinesl. Ale učitelky si prý myslely, že jsou to normální bonbony,“ sdělil Novinkám důvěryhodný zdroj.

Jenže pak se u nich objevily zdravotní komplikace a dvě učitelky i ředitelka skončily v nemocnici. „Zaměstnankyně, kterých se to týkalo, jsou momentálně doma. Neděláme žádné unáhlené kroky. Čekáme na vyšetřování policie,“ zdůraznila Burianová.

Doplnila, že školka zřizovaná městem má velmi dobrou pověst, která podle ní tímto případem nijak neutrpěla. „Byl to prostě přešlap. Zaměstnankyně jsou z toho vyřízené,“ podotkla starostka.

Ujistila, že chod školky je zajištěný. „Neměli jsme ani jediný dotaz od rodičů. Myslím, že to všichni berou s rezervou, protože školka má opravdu skvělou úroveň,“ zopakovala.

Policie věc nadále prošetřuje, ještě nevyslechla všechny svědky.

Učitelky z mateřské školy na Plzeňsku se zřejmě předávkovaly HHC, večírek se vymkl kontrole

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám