Hlavní obsah

Mezi Prahou a Berounem nejezdily rychlíky, na pražské trati bude výluka i v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha, Střední Čechy

Trať z pražského hlavního nádraží do Radotína je během prací na Branickém mostě neprůjezdná, stejně tak se nedá vlakem jezdit mezi Radotínem a nádražím Praha-Smíchov. Ovlivňuje to běžné vlaky i mezinárodní rychlíky.

Výluka Praha–BerounVideo: Novinky

 
Článek

Mezi Prahou hlavním nádražím a Berounem nejezdily během soboty, a ještě ani v neděli nepojedou, mezinárodní expresy, které mají jezdit zhruba mezi 10. a 16. hodinou. Místo nich jezdí autobus Praha–Beroun a až na nádraží v Berouně se na rychlík přestupuje. Stejné je to i v opačném směru.

Ani běžné osobní vlaky během výluky nejezdí v úseku mezi Prahou hlavním nádražím a Prahou-Radotínem. Také mezi pražským Smíchovem a Radotínem nejezdí v tyto dny žádné vlaky. Cestující musí přebíhat z nádraží na autobusové zastávky a jezdit náhradními autobusy.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Praha hlavní nádraží

„Prosíme cestující, aby v úseku Praha hlavní nádraží – Praha-Smíchov a zpět využili prostředky pražské hromadné dopravy. Mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava. Spoje náhradní autobusové dopravy jedou v intervalu pět minut,“ uvedl mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Na pražském hlavním nádraží na to, že mezinárodní expres do Mnichova neodjede klasicky z peronu, upozorňovala informace na tabuli odjezdů. Tam byla jen zmínka „bus“. „Musíte přes Fantovu kavárnu ven před budovu nádraží, tam jsou zastávky,“ radil muž za přepážkou na informacích.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Cestující čekali na své vlaky na hlavním nádraží v Praze. Ty směřující na Beroun mají kvůli práci na trati výluku.

Kdo neměl před jízdou aktuální informace třeba z internetových aplikací, asi trochu tápal.

„Uvnitř v nádražní hale to za celou půlhodinu, co jsem tam čekala, vůbec nehlásili. Až teď na poslední chvíli jsem něco zaslechla, tak jsme vyběhli ven,“ řekla Právu jedna z cestujících Kateřina Komancová. „Dost nám to komplikuje cestu. Místo přímého vlaku z Prahy k nám do Holíšova, to je na Domažlicku, budeme několikrát přestupovat. Nejdřív v Berouně, pak v Plzni. A pak už snad budeme doma,“ dodala cestující těsně předtím, než nastoupila do náhradního autobusu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Cestující v Praze-Radotíně přestupovali z vlaku na náhradní autobus.

To v Radotíně byla situace jiná. Autobusy se plnily. „Přijeli jsme s dětmi od Berouna na výlet do Prahy. Teď tady nevíme, kam dál jít. Necháme se vést davem,“ usmála se trochu rozpačitě Jana Lukešová a s dětmi a dalšími už znalými cestujícími se vydala na zastávku přes ulici. Tam během pár minut přijel autobus a všechny převezl na Smíchov. Mezi těmito stanicemi pendlovaly desítky vozů celý den, aby lidé nemuseli moc dlouho čekat. „Je to dobré, hned to jede,“ dodala Lukešová.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výluka na trati mezi Prahou a Berounem. Cestující museli jet autobusem.

Výluky souvisí s pracemi na železničním Branickém mostě, kde Správa železnic přidává jednu kolej, a s modernizací trati z Prahy na Beroun přes Karlštejn. Výluková opatření platí pro všechny osobní vlaky mezi Prahou a Berounem o víkendu 27. a 28. ledna 2024 po oba dny zhruba mezi 10. a 16. hodinou. Stejné to bude také o víkendu 17. a 18. února.

„Aktuální jízdní řády najdou cestující také v aplikaci Můj vlak a ve vyhledávači spojení na www.cd.cz,“ dodal mluvčí Kubát. Další mimořádné změny jízdních řádů budou platit na trati Praha–Beroun–Plzeň od pondělí 29. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám