Hlavní obsah

Meteorologové varovali před ledovkou, sněžením i nízkými teplotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek varoval před sněžením, během něhož může na horách napadnout až 20 centimetrů sněhu. V Čechách bude v sobotu hrozit tvorba ledovky a na východě bude noc z pátku na sobotu velmi chladná.

Foto: Windy

Předpověď srážek na sobotu 10hod.

Článek

Přes naše území bude přecházet frontální systém a večer od západu teplá fronta.

„Od severozápadu bude během noci na sobotu a v sobotu přes den sněžit. Očekáváme, že v Čechách napadne 2 až 10 centimetrů, na horách na západě kolem 20 centimetrů, na Moravě a ve Slezsku do 5 centimetrů vlhkého a těžkého sněhu,“ uvedli meteorologové, podle nichž bude sníh v Čechách v nižších polohách kvůli teplotám nad bodem mrazu rychle odtávat.

Varování se v sobotu týká částí Vysočiny, Středočeského, Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Libereckého a Ústeckého kraje.

V Čechách bude v průběhu dne přecházet sněžení v déšť, který bude na podchlazeném povrchu rychle namrzat. Varování před ledovkou platí od sobotního dopoledne do půlnoci pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Pardubický a Královéhradecký kraj.

Na východě republiky v noci z pátku na sobotu mohou teploty klesat pod –12 stupňů Celsia. Meteorologové proto vydali výstrahu pro příhraniční okresy Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám