Hlavní obsah

Meteorologové rozšířili varování před vichrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ) rozšířil výstrahu před nedělním větrem. Vysoké riziko nově platí pro celý severovýchod Čech, Slezsko a část Zlínského kraje. Vichr by mohl v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině.

Varování ČHMÚ

Článek

Zesilování západního až severozápadního větru očekávají meteorologové během soboty, a to postupně na celém území České republiky s výjimkou východu Moravy až do neděle. Nárazy větru budou 65 až 80 kilometrů, na horách místy až 110 kilometrů v hodině.

V neděli bude vítr ještě silnější

V neděli vítr místy dál zesílí. „Nejvyšší hodnoty nárazů, a to 70 až 110 km/h, na horách i kolem 130 km/h, očekáváme v neděli během dopoledních a odpoledních hodin,“ uvádí ČHMÚ. Vítr se podle něj začne zvolna utišovat v neděli k večeru.

Největší riziko silného větru platí podle aktualizované výstrahy pro celou severovýchodní polovinu Čech, včetně části Středočeského kraje a Prahy. Dále pro téměř celou Vysočinu a Olomoucký kraj i celý Jihomoravský kraj. S vysokým nebezpečím silného větru musí od půlnoci na neděli počítat také lidé ve východních částech Moravskoslezského a Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám