Hlavní obsah

Město dům, který koupila Grossová, nikdy nevlastnilo

– PRAHA

Magistrát hlavního města Prahy se v pátek ohradil proti výroku předsedy vlády Stanislava Grosse, že dům v Praze 9 na Proseku, který koupila premiérova žena Šárka, patřil městu. Podle představitelů magistrátu zmíněnou nemovitost město nikdy nevlastnilo. Gross tuto informaci řekl při čtvrtečních interpelacích ve sněmovně.

Foto: archiv Valachy tour
Článek

"Hlavní město Praha se od celé záležitosti distancuje, předmětnou nemovitost nikdy nevlastnilo," zdůraznil magistrát. Dům prodala firmě Grossové společnost Pražská správa nemovitostí, která nemá s hlavním městem žádné vazby, dodal.

O chybě v Grossově tvrzení informovala již ve čtvrtek Česká televize. V Obchodním rejstříku je Pražská správa nemovitostí zapsána jako společnost s ručením omezeným, která se zabývá mimo jiné nákupem, prodejem, renovací a správou nemovitostí.

"Nedovedu si představit, že by hlavní město Praha dělalo jakoukoliv spekulaci, ve které by se dalo odpovídat na otázku, kam se podělo oněch šest miliónů korun," řekl ve čtvrtek Gross poslancům.

Aktivity firmy převezme právní kancelář

Dům na Proseku vzbudil zájem v souvislosti s nejasnostmi kolem majetku rodiny Grossových. Předseda vlády čelí kritice médií a některých politiků kvůli tomu, že dostatečně nevysvětlil původ části peněz, za něž koupil byt na Barrandově.

Firma Šárky Grossové Denna Production koupila dům na Proseku loni v březnu za 5,9 miliónu korun. Peníze údajně získala z bankovního úvěru. Později vyšlo najevo, že za půjčku ručí přítelkyně rodiny Grossových Libuše Barková. Nyní je trestně stíhána pro podezření z pojistného podvodu, policie navrhla její obžalobu.

Premiér Gross již dříve sdělil, že jeho žena převede své aktivity dočasně na právní kancelář. Dnes po zasedání předsednictva ČSSD Gross sdělil, že se na tom se svou manželkou dohodl už někdy před týdnem.

Reklama

Související témata:

Související články

Unionisté odmítli dorazit na schůzku koalice

Vedení US-DEU se rozhodlo nepřijít na sobotní schůzku grémií všech tří vládních stran, kde se má řešit roztržka ve vládní koalici. Podle unionistů je totiž...

Výběr článků

Načítám