Hlavní obsah

Martínek chválí v tisku bytovou politiku za peníze ministerstva

PRAHA

Ministerstvo pro místní rozvoj si nechalo v novinách otisknout celostránkový inzerát, ve kterém píše, že "bytová politika přináší vynikající výsledky". Text doprovází fotografie ministra Radka Martínka, který je v nadcházejících sněmovních volbách lídrem ČSSD v Pardubickém kraji. Podle Martínka inzerát otištěný za peníze úřadu není předvolební agitace, ale povinnost ministerstva informovat veřejnost. Uvedla to v neděli Česká televize (ČT).

Článek

Inzerát podle ČT obsahuje fotografii Martínka a články a grafy o tom, jak je bydlení v Česku stále dostupnější. Podle ministra jde pouze o pracovní věc, která informuje občany o změnách v zákoně o regulaci nájemného, který poslanci schválili v polovině března. "Není to určitě předvolební záležitost. Ten text je zcela jednoznačně informativní o odborných záležitostech," řekl ČT Martínek.

Podle politologa Jana Bureše však jde o reklamu politické strany, kterou navíc čtenář na první pohled nemusí poznat. "Nepochybně je to placená inzerce ve prospěch sociální demokracie," řekl ČT Bureš. O ČSSD se přímo v inzerátu nemluví, podle politologa je to ale "velmi pozitivní reklama na činnost ministerstva pro místní rozvoj".

Premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek řekl, že inzerát "jenom zahlédl". "Neviděl jsem na tom nic tak znepokojivého," řekl.

Začátkem ledna si nechal v novinách otisknout inzerát i ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD). Tvrdil v něm, že letos zajistí pacientům více léků a lepší zdravotní péči.

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejní v příštích dvou týdnech další dva inzeráty - na stavební řád a veřejné zakázky a koncese. Celkem budou úřad stát více než 960 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám