Hlavní obsah

Lyžařům na Vaňkově kopci policie vypnula vlek. Nechali se tahat rolbou

Právo, plk
Vaňkův kopec

Policisté v pátek zastavili vlek v lyžařském areálu Vaňkův kopec na Ostravsku. Důvodem bylo porušení protiepidemických opatření ze strany majitele areálu.

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžařům na Vaňkově kopci vypnuli vlek, tak je tahala rolbaVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Policisté dnes dopoledne zjistili podezření z opakovaného porušení mimořádného opatření, neboť vlek v ostravském skiareálu byl v provozu,“ potvrdila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dodala, že policisté vše na místě zadokumentovali a vlek nechali zastavit. „Jednu osobu zajistili. Po zadokumentování bude věc oznámena příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla.

Foto: Pavel Karban, Právo

Rolba na Vaňkově kopci

Na facebookovém profilu areálu se během dne objevila zpráva tohoto znění: „Policie přistoupila k zamezení vstupu k vlekům opáskováním a ponechala hlídkující policisty na místě. Zajistila provozovatele na policejní stanici. Areál hledá řešení, jak zachovat provoz vleků. Pravděpodobně to bude formou vývozu lidí za rolbou, podobně jako ve Ski areálu Kopřivná.”

Jak provozovatel areálu Martin Kafka uvedl, tak se i stalo. Kolem 15. hodiny začala jezdit s lyžaři na vrchol sjezdovky rolba. A to i za dohledu policejní hlídky. „Ať už dají pokoj,“ řekl v pátek večer Právu jeden z lyžařů na dotaz, co si o zákrocích policie v areálu myslí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Rolba na Vaňkově kopci

Rolbař, který se zároveň stará o provoz areálu, na otázku, co se tu v pátek dělo, řekl: „Zasahovala tu policie. Dobře to vypadalo.“ Víc mluvit nechtěl. „Já už k tomu fakt nemám co říct,“ povzdychl si muž a dodal, že to, jak budou vozit lidi nahoru na svah, záleží na majiteli.

Vlek na Vaňkově kopci spustil Kafka už v minulém týdnu. Vysvětil to ekonomickými důvody - po povinném uzavření lyžařských areálů se totiž dostal do ekonomických problémů, protože musel zaplatit za elektřinu 450 tisíc korun a hrozilo mu, že mu elektřinu odpojí. Svízelnou situaci proto řešil zprovozněním vleku.

Současnou sezonu podle něj už zachránit nelze. „Musíme se jen snažit ji přežít,” řekl ČTK s tím, že žádný postih zatím nedostal.

Foto: Pavel Karban, Právo

Rolba na Vaňkově kopci

Reklama

Výběr článků

Načítám