Hlavní obsah

Lístek na hokejové finále už nabízejí za 50 tisíc. Do arény se přitom vůbec nemusíte dostat

Až za několik desítek tisíc korun nabízejí někteří prodejci na internetu a sociálních sítích vstupenky na nedělní večerní finále mistrovství světa v hokeji mezi Českem a Švýcarskem v Praze. Policie však varuje, že zájemci mohou naletět. Koupí si za přemrštěnou cenu sice originální lístek, ten však překupník prodal vícero lidem a do haly se dostane jen první z fanoušků.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Fanoušci ve fanzóně před úvodním zápasem ČR vs Finsko.

Článek

O tom svědčí i zkušenost policistů ze dvou sobotních semifinálových utkání, kdy zaznamenali takřka dvě desítky případů podvedených fanoušků.

„V sobotu se na nás obrátili lidé s osmnácti vstupenkami, s nimiž se nedostali do haly, škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Mezi poškozenými, kteří jsou v drtivé většině případů čeští fanoušci, bylo tentokrát i několik cizinců. Vesměs šlo o vstupenky zakoupené na poslední chvíli, tedy pár hodin před zápasy,“ řekla v neděli Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Doplnila, že zatímco během utkání základních skupin jasně převažovaly u poškozených neplatné padělané lístky, nyní policisté řeší především vstupenky, které jsou sice originální, ale překupníky vícenásobně prodané. „Tím se prodejci dopouštějí trestného činu podvodu,“ upozornila Kropáčová.

Policisté chytili na MS tři podvodníky. V Praze zajistili už 600 falešných vstupenek

Krimi

Podle zjištění Novinek se už v sobotu večer anebo v neděli dopoledne objevily na internetu a sociálních sítích nabídky, kdy například jeden člověk prodával celkem sedm lístků původně koupených po 8000 korunách, ale nyní požadoval minimálně 22 tisíc korun za kus.

„Prodám je nejvyšší nabídce,“ napsal tento muž ve facebookové skupině zabývající se prodejem zboží. Na online bazarech už se dokonce ceny vyšplhaly až k padesáti tisícům za lístek. Ty prodává například jistý Mirek. Není sám, další prodejce chce za kus 40 tisíc.

Před zápasem s Kanadou zůstaly před stadionem desítky podvedených fanoušků

Krimi

„V sobotu se daly lístky na finále ještě sehnat na oficiálních prodejních místech, i když jen po jednotlivých kusech a řádově kolem 8000 až 9000 korun. V neděli už za ně zájemci od překupníků zaplatí desítky tisíc. Jenže hrozí, že půjde sice o pravé vstupenky, které ale někdo prodal vícekrát, a do haly se tak dostane jen první, kdo lístek použije,“ varoval důvěryhodný policejní zdroj.

Podle policie sice prodej lístků často až za pětinásobek není přestupek, ale lidé tím překračují pravidla daná oficiálními distributory. „Dotyčný poruší smluvní podmínky s oficiálním prodejcem, který na vstupence uvádí, že se nesmí přeprodávat dál, přestupek to však není,“ podotkla Kropáčová.

Toho se ale podle ní dopouštějí ti, kteří se snaží prodávat lístky přímo před halou, protože tam je to zakázané. Mluvčí dodala, že mohou dostat pokutu až 10 tisíc korun.

Samotné finále začíná ve 20:20, kromě oficiální fanzóny se chystá velkoplošná projekce také na pražském Staroměstském náměstí, odkud Novinky večer nabídnou živé vysílání.

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství světa v hokeji přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám