Hlavní obsah

Liška: Chceme návrat politiky, která bude lidem sloužit

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hostem předvolebního chatu Novinek byl v úterý předseda Strany zelených Ondřej Liška. Čtenářům například vysvětloval, proč volit právě zelené. Mimo jiné podle něj proto, že chtějí vrátit politiku, která bude lidem sloužit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda zelených Ondřej Liška

Článek

„Naším hlavním tématem je, volně řečeno, návrat politiky, která bude znova lidem sloužit a která si znova zaslouží důvěru lidí,“ prohlásil Liška, podle kterého právě zelení ukazují, že je to možné. „Všude tam, kde působíme, tam mizí korupce, přibývají místa ve školkách, zlepšuje se veřejná doprava, omezuje se plýtvání s veřejnými prostředky i s energií. Zkrátka ukazujeme, že změna k lepšímu je možná,“ dodal.

Tématu vzdělávání a školství se zelení věnují poměrně hojně. Například chtějí zavést zákonný nárok na umístění dětí od tří let věku v mateřských školách. Obce se podle Lišky musí ihned pustit do zvětšování kapacit školek, které by mělo být případně možné přeměnit na prostory pro péči o seniory. Co se týče vysokého školství, zelení odmítají zavedení školného v jakékoli formě.

Strana také prosazuje zákaz kouření v restauracích. „Česká republika je poslední zemí v EU, která neomezuje kouření v restauracích. Všechny ostatní země již částečný či úplný zákaz kouření v těchto veřejných prostorách zavedly, připomněl.

Předseda Strany zelených se v chatu pustil i do prezidenta Miloše Zemana. „I když jsem byl proti jeho zvolení, čekal jsem, jak dokáže naplnit svá slova o tom, že bude prezidentem všech. To se mu však nepodařilo vůbec naplnit. Je prezidentem, který využívá svého aparátu k prosazování strany, která má jeho jméno v názvu, která však není ničím jiným než spolkem lobbistů a jejíž financování zůstává dodnes netransparentním,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám