Hlavní obsah

Lidovecký náměstek primátora Frýdku-Místku boural opilý

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý a se služebním autem boural o víkendu náměstek primátora Frýdku-Místku Libor Koval (KDU-ČSL). Policisté mu měli naměřit přes dvě promile alkoholu v dechu.

Libor Koval, náměstek primátora Frýdku-Místku

Článek

„Nehodu jsem bohužel měl, proto jsem nabídl svou rezignaci našemu politickému klubu i vedení města. Ti nechtějí vyvozovat radikální důsledky z mé chyby v soukromém životě, ale jsme dohodnuti, že na zastupitelstvu proběhne hlasování o důvěře,“ uvedl Koval. Na magistrátu má mimo jiné v kompetenci protidrogovou agendu a prevenci kriminality.

Svého činu lituje. „Omlouvám se, vůbec nevím, jak se mi to mohlo stát, a samozřejmě jsem připraven uhradit veškeré škody,“ řekl.

Podle policejní mluvčí Karolíny Bělunkové zadrželi policisté během víkendu ve Frýdku-Místku čtyři řidiče pod vlivem alkoholu či drog. Podle informací Práva měl být mezi nimi i Koval.

Škoda zatím nebyla vyčíslena, uvedl primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (ČSSD). „Náměstek Koval sám navrhl, že ji vzhledem k okolnostem uhradí. Je logické, že když nebude mít řidičský průkaz, nebude automobil potřebovat,“ řekl. Následky Kovalova chování může vyvodit jedině zastupitelstvo.

Výběr článků

Načítám