Hlavní obsah

Lidé zapalují svíčky u izraelského velvyslanectví v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podporu Izraeli, který od soboty čelí rozsáhlému útoku radikálního hnutí Hamás, vyjadřují i lidé v Praze. U izraelského velvyslanectví na Letné vznikla dvě pietní místa, lidé tam nosí kromě svíček a květin také vzkazy či symboly Izraele.

Pieta před izraelskou ambasádouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Pietní místa vznikly v parku u Badeniho ulice přímo naproti izraelskému velvyslanectví. Jedno z míst se nachází také u tamního pomníku, zapálené svíčky vytvářejí šesticípou Davidovu hvězdu, jež je součástí vlajky státu Izrael.

Na Izrael v sobotu z Pásma Gazy masivně zaútočili palestinští radikálové z hnutí Hamás. Ozbrojená komanda hnutí také pronikla na izraelské území, kde vede boje s izraelskou armádou. Více než sto civilistů a vojáků bylo odvlečeno do Gazy, kde jsou drženi jako rukojmí.

Podle informací izraelské vlády z nedělního večera bylo během bojů zavražděno už přes 700 lidí. V Pásmu Gazy je po odvetných izraelských útocích hlášeno přes 400 mrtvých a kolem 2300 zraněných.

Izrael hlásí už přes 700 mrtvých. Tvrdě odpovídá v Gaze

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám