Hlavní obsah

Kauza Pardubice: V ANO končí exprimátor Charvát i šéf fondu rozvoje Drenko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsednictvo hnutí ANO ve středu odpoledne rozhodlo o vyloučení bývalého pardubického primátora Martina Charváta a šéfa Rozvojového fondu Pardubice Michala Drenka z hnutí. Oznámil to jeho předseda Andrej Babiš, který už dříve avizoval, že všichni, kdo jsou zapleteni do kauzy na pardubickém magistrátu, v hnutí ANO skončí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK
Článek

ANO zároveň provede audit ve své pardubické organizaci. Uskuteční se také její mimořádný sněm. Rozpuštění pardubické buňky tak, jako se tomu dříve stalo například u brněnské organizace, Babiš neočekává, řekl na dotaz ČTK.

Babiš uvedl, že chybou ANO je, že v roce 2013 dopustilo „infiltraci bývalých členů ODS“.

Policie obvinila 19 lidí a dvě firmy podezřelé z manipulace s veřejnými zakázkami, které vyhlašoval pardubický magistrát a společnosti, jejichž zřizovatelem je město. Podezřívá je z porušení povinnosti při správě cizího majetku, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, přijetí úplatku, podplacení a zneužití pravomoci úřední osoby.

Podle informací České televize je mezi obviněnými i bývalý primátor Pardubic Martin Charvát.

Policie kvůli zakázkám pardubického magistrátu a městských společností obvinila 19 lidí a dvě firmy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám