Hlavní obsah

Lidé nosí k hrobu Karla Gotta svíčky a vzkazy. Zpěvák by oslavil 81 let

Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Fanoušci Karla Gotta zahrnují zpěváka svou přízní i po jeho smrti. K hrobu mnohonásobného zlatého slavíka na pražských Malvazinkách nosí už od pondělí svíčky a vzkazy. Gott by se v úterý dožil 81 let.

Lidé míři ke hrobu Karla Gotta. Zpěvak by oslavil své 81. narozeninyVideo: Novinky

 
Článek

První fanoušci přišli na zpěváka při příležitosti jeho nedožitých narozenin zavzpomínat už v pondělí, další pak přicházeli v úterý už od brzkého rána.

Mezi věnováními u zpěvákova místa posledního odpočinku se vyjímá vzkaz, který zde zanechala zpěvákova nejbližší rodina. „Drahý Kájo, milovaný tatínku a dědečku. Moc nám chybíš, je tu bez tebe velké prázdno. Vzpomínáme na tebe s láskou každý den. Posíláme pusu do nebe. Ivana, Charlotte, Nelly, Lucie, Vojta a Honza,“ stojí na něm.

Květinu k hrobu přinesl i diskžokej a moderátor Patrik Rokl, který je kmotřencem Karla Gotta. „Přinesl jsem květinu, růži, protože ty měl nejraději, a fotku táty. Napsal jsem za sebe i za tátu z nebe, že na něj myslíme,“ uvedl.

Jeho otec – klavírista a skladatel Rudolf Rokl – byl zpěvákův dlouholetý spolupracovník a osobní přítel.

Utajovaný Gottův obraz vydražili za 1,2 milionu

Domácí

„Od malička jsem ho vnímal jako nejlepšího přítele táty. Byl to člověk, který naší rodině byl hrozně blízko, a vídali jsme se pravidelně. Nebral jsem ho jako Karla Gotta, bral jsem ho jako strejdu Káju,“ dodal.

K hrobu mířili nejen Češi. Štáb Novinek narazil na místě na muže, který podle svých slov přiletěl až z Ruska. „Přál bych mu, aby jeho písně žily dál,“ uvedl.

Karel Gott trpěl akutní formou leukémie, zemřel loni 1. října. Veřejného rozloučení, které se konalo v pražském paláci Žofín, se účastnily desítky tisíc lidí z Česka i ze zahraničí. Následně mu byl vypraven pohřeb se státními poctami.

Tvůrci zveřejnili záběry z filmu o Gottovi

Film

Na den Gottových nedožitých narozenin byly také zveřejněny první záběry z připravovaného filmu o něm. „Je to náš dar k narozeninám, dar, který sice nemůžeme předat osobně, který nás ale naplňuje radostí,“ uvedla režisérka Olga Malířová Špátová. Film má vstoupit do českých kin 15. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám