Hlavní obsah

Letošní Matějskou pouť navštívilo 800.000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní Matějská pouť na holešovickém Výstavišti patří podle pořadatelů mezi ty úspěšnější. Navštívilo ji zhruba 800.000 lidí, ačkoliv jí počasí příliš nepřálo. "Lidí je hodně, ale atrakce nejsou plné. Je vidět, že návštěvníci nemají tolik peněz, aby mohli vyzkoušet všechno, co se nabízí," informoval zástupce pořadatelů Václav Kočka.

Foto: Lenka Zvonková

Setkání muzikantů i letos přivítá zahraniční hosty

Článek

Předposlední den jarní poutě, která začala 22. února, bylo krásné počasí. Na Výstaviště přišli především mladí lidé a rodiny s malými dětmi. Přesto řada ze 135 atrakcí stěží nacházela klienty a jiné jezdily poloprázdné. Fronty byly jen u ruského kola a u obří horské dráhy Super Mouse, která na rozdíl od klasických vozíků má samostatné vozíky ve tvaru myši, které nejen jezdí z kopce do kopce, ale také se točí kolem své osy.

Poměrně úspěšné byly také simulátory, v nichž se promítají záběry z formule 1 či vesmíru. Pod náporem "malých dobrodruhů" se prohýbala obrovská nafukovací skluzavka a živo bylo i u zámku hrůzy. Na své si na pouti přišli mlsalové. Vedle tradičních cukrovinek a opékaných klobás si mohli koupit moravské uzeniny a koláče. Mohli se také zastavit u stánku s moravskou slivovicí. Ten nabízel i ochutnávku a o zákazníky rozhodně nouzi neměl. S nezájmem se však setkal stánek, kde si návštěvníci mohli nechat měřit podkožní tuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám