Hlavní obsah

Kurýrka na Lounsku doručila balík s elektronikou hodem z okna dodávky, usvědčilo ji video

Doručovatelka kurýrní společnosti DPD si na začátku února příliš nelámala hlavu s doručením balíku s elektronikou. Po příjezdu dodávky k vratům příjemce se pouze vyklonila z okna dodávky a balík přes vrata hodila. Celý incident však zachytila bezpečnostní kamera čtenáře Novinek, který se rozhodl video zveřejnit.

BEZ KOMENTÁŘE: Kurýrka hodila balík přes vrataVideo: Čtenář novinek

 
Článek

K situaci došlo první únorový týden v obci Obora u Loun. Kurýrka měla příjemci doručit balík s elektronikou, se sháněním adresáta si ale podle všeho příliš práce nedala.

„Nikdo nevolal, nikdo nezvonil, nikdo netroubil. Protože ale na tom místě běžně parkuji vlastní dodávku, mám na domě bezpečnostní kameru. Když se mi ozval alarm na mobilním telefonu, byl jsem zrovna v zaměstnání, tak jsem se okamžitě podíval na záznam,” řekl Novinkám muž, jenž si přál zůstat v anonymitě.

Kurýr si chtěl zjednodušit práci, těžký balík dopadl na malého jorkšíra

Koktejl

„Na záběrech je vidět, že kurýrka balík vzala a hodila přes vrata, kde ho našla manželka. Hned po vyhození odjela řidička i přes zákazovou značku pryč,” uvedl muž, jemuž se povedlo zhruba za hodinu dotyčnou kurýrku zastihnout osobně v Lounech.

„Ptal jsem se jí, jestli ten balíček házela přes vrata na dvůr. Odpověděla mi, že ano, nasedla do auta a odjela. Moje slova o tom, že v balíčku chrastí a už ho nechci, nebrala na vědomí,” tvrdí zákazník kurýrní společnosti.

Začarovaný kruh

Poté, co kurýrka odjela pryč, vytočil muž zákaznickou linku DPD, kde s ním byla sepsána stížnost. Vzhledem k tomu, že mělo být zákazníkovi sděleno, že je reklamace možná jen v případě poškozeného zboží, vznikl začarovaný kruh, protože muž odmítá krabici otevřít, aby nevzniklo podezření, že k možnému poškození zboží došlo až později.

„Já chápu, že je situace taková, jaká je. Ale tohle je teď jediná možnost, jak si něco můžu koupit, a pak na záznamu vidím takové jednání,” podivuje se muž, jenž balík doposud neotevřel.

Novinky rovněž kontaktovaly společnost DPD, která se k situaci vyjádřila prostřednictvím generálního ředitele Miloše Malaníka. „Jak se kurýr zachoval, je samozřejmě zcela neomluvitelné a v žádném případě se to neslučuje s hodnotami a standardem poskytovaných služeb DPD. Velmi nás mrzí, že se zákazník s takovýmto jednáním setkal. Vzniklou situaci urgentně řešíme s dopravcem (zaměstnavatelem kurýra) a zákazníka budeme co nejdříve informovat o dalším postupu,” uvedl.

Anketa

Využíváte služeb kurýrních společností?
Ano
89,5 %
Ne
10,5 %
Celkem hlasovalo 17960 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám