Hlavní obsah

Kuchař v Brandýse pustil Ukrajince ruskou hymnu a sirénu. Dostal padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchař z restaurace Cotton Club v Brandýse nad Labem dostal tento týden vyhazov poté, co pustil ukrajinské zákaznici ruskou hymnu a následně sirénu. Novinkám to potvrdil vedoucí restaurace Jindřich Minx, který uvedl, že restaurace zaměstnanci dala výpověď.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zeptala jsem se na heslo k wi-fi, na což mi český číšník odpověděl, že internet je pouze v ruštině. Nejdříve jsem tomu nevěnovala pozornost, myslela jsem si, že si myslí, že jsem Ruska,“ citovala agentura Nexta ukrajinskou uprchlici Olesju Košylkovou.

„O pět minut později jsem slyšela ruskou hymnu. Šla jsem tedy dovnitř a zeptala se ‚To je ruská hymna?‘ a číšník mi odpověděl, že je,“ vysvětlila incident žena, která zaměstnanci podniku řekla, že není Ruska, ale Ukrajinka.

Na to jí muž měl odpovědět „No a co?“ a začít se hlasitě smát. Následně podle Košylkové zapnul i zvuk sirény, jaký lidé ve městech na Ukrajině slýchávají téměř každý den kvůli ruským útokům.

Ihned poté, co se incident rozšířil mezi veřejnost, začali lidé dávat restauraci negativní hodnocení na internetových portálech, kde lze zanechat recenze.

Restaurace chování číšníka odsoudila

Restaurace dala pracovníkovi výpověď a od jeho chování se distancovala.

„Za vedení Cotton Club Brandýs chceme oznámit, že nesouhlasíme a vymezujeme se vůči politickým názorům našich zaměstnanců,“ stojí v jejím facebookovém příspěvku.

Kromě oznámení, že se rozhodli viníka incidentu propustit, zástupci restaurace dále uvedli, že „nesouhlasí s porušováním práv a svobod, které se dějí vůči Ukrajině“.

Vedoucí restaurace Jindřich Minx posléze Novinkám potvrdil, že k incidentu došlo ve čtvrtek.

„Udělal to kuchař. Z neznámých důvodů. Nechápu proč, nikdy se ani o politice nevyjadřoval,“ řekl Novinkám Minx.

Ten dále uvedl, že je smutný z toho, že ho „kvůli jednomu blbcovi“ teď všichni Ukrajinci hází do jednoho pytle.

„V životě u nás nebyl ani jeden incident a teď se to vše změnilo,“ litoval situace Minx, který dále uvedl, že hned od začátku války finančně podporuje Ukrajinu.

Rusko tvrdě nutí Ukrajince na okupovaných územích přijmout ruské občanství

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám