Hlavní obsah

Kubice ani vnitro se Sokolovi s Grégrem omlouvat nemusí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministerstvo vnitra ani někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice se podle pondělního rozsudku pražského městského soudu nemusejí omlouvat exministrovi průmyslu Miroslavu Grégrovi ani advokátovi Tomáši Sokolovi. Ti se dožadovali omluvy za to, že se jejich jména objevila v takzvané Kubiceho zprávě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice na chodbě pražského soudu společně s advokátem Tomášem Sokolem

Článek

Sokol tvrdil, že Kubice předáním zprávy poslancům bezpečnostnímu výboru Sněmovny zasáhl do jeho i Grégrových osobnostních práv a poškodil je. Ohledně právníka zpráva v souvislosti s dokumenty nalezenými při prohlídce kanceláře uprchlého podnikatele Tomáše Pitra uvádí: "Vazba Pechan a advokát Tomáš Sokol, kdy oba mají být Židé". Advokát měl za to, že je tento výrok rasistický.

Kubice také o Sokolovi ve své zprávě tvrdí, že doporučil kontroverznímu podnikatelovi Radovanu Krejčířovi, aby utekl z ČR, a že byl ve skupině právníků, kteří se snažili mařit vyšetřování závažných kauz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice na chodbě pražského soudu společně s advokátem Tomášem Sokolem, který se domáhá omluvy za to, že jeho jméno objevilo v Kubiceho zprávě.

O Grégrovi píše, že představitelé firmy Bioferm Lihovar Kolín chtěli využít známosti s jeho milenkou, aby si zajistili smlouvu se společností Unipetrol, která by jim pomohla získat úvěr.

Kubice je zatím ve sporech úspěšný

Kubiceho právník Milan Hulík uváděl, že Kubice podobné spory zatím vždycky vyhrál. Útvar také již dříve odmítl obvinění z rasismu, texty prý byly získány při domovní prohlídce a policisté do formulací nezasahovali.

Soudní jednání mělo původně začít již loni v říjnu, Grégr však tehdy neobdržel předvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Vnitro se Paroubkovi za Kubiceho omlouvat nebude

Ani ministerstvo vnitra pod vedením Martina Peciny nominovaného za ČSSD se podle České televize nehodlá omluvit či odškodnit předsedu strany Jiřího Paroubka za...

Kubice se Paroubkovi omlouvat nemusí, rozhodl soud

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice se nemusí omlouvat předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. V úterý ráno o tom v odvolacím...

Výběr článků

Načítám