Hlavní obsah

Kubera už nebude primátorem Teplic. Město vedl 26 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroslav Kubera (ODS) krátce po svém znovuzvolení do Senátu dnes oznámil, že už nebude primátorem Teplic. Chce se naplno věnovat práci v horní komoře parlamentu. Teplice řídil od roku 1994, kdy byl poprvé zvolen starostou, od roku 2002 byl primátorem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Senátor a dosavadní primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS)

Článek

Do čela města byl jednasedmdesátiletý politik zvolen celkem šestkrát. Vzhledem k úspěchu ODS v senátních volbách se nyní o Kuberovi hovoří jako o možném předsedovi Senátu.

Kubera na tiskové konferenci ODS bez bližších podrobností řekl, že v neděli bude v Teplicích podepsána koaliční smlouva a on už nebude primátorem.

ODS v čele s Kuberou minulý týden vyhrála komunální volby. Získala devět mandátů v zastupitelstvu, které má 27 členů. Druhá skončila Volba pro! Teplice s osmi mandáty. Třetí ANO bude mít pět zastupitelů. SPD má dva mandáty, dva zastupitele bude mít KSČM a jednoho hnutí Pro Zdraví a Sport Teplice.

Reklama

Výběr článků

Načítám