Hlavní obsah

Kroměříž se rozloučila s oběťmi tsunami

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Stovky lidí se v pátek rozloučily v Kroměříži se čtyřicetiletým Vladimírem Manďákem a jeho o rok starší manželkou Marií. Manďákovi 26. prosince loňského roku zahynuli ve vlnách tsunami na pláži Khao Lag v thajském Phúketu.

Článek

S nimi se při katastrofě ztratil i sedmnáctiletý syn Vladimír, z rodiny zůstal jen mladší syn Pavel. Těla manželů Manďákových se podařilo identifikovat až v polovině března, později byla převezena do ČR. Tělo staršího syna Vladimíra se podle dostupných informací zatím najít a identifikovat nepodařilo.

Starosta Kroměříže Petr Dvořáček ve smutečním projevu ocenil přínos významného podnikatele, majitele stavební firmy Vladimíra Manďáka, pro rozvoj města a okolí a tragickou smrt obou manželů označil za ztrátu nejen pro rodinu, ale i pro město a celý region.

Manželé Manďákovi byli se syny v kritický okamžik přírodní katastrofy v Thajsku na dovolené. Po ničivé vlně se ztratili oba rodiče a starší ze synů a již se s nimi nepodařilo navázat kontakt. Nejmladší syn Pavel, který podle některých informací v době katastrofy rybařil odděleně od ostatních členů rodiny, se ještě týden účastnil hledání svých nejbližších na pláži Khao Lag. Teprve poté se vrátil zpět do vlasti.

Související články

Thajci potvrdili čtvrtou českou oběť tsunami

Počet občanů České republiky zabitých v prosinci tsunami v Thajsku stoupl na čtyři. Tamní odborníci identifikovali další oběť. Novinkám informaci ve středu...

Výběr článků

Načítám