Hlavní obsah

Krnáčová: Pokud je Březina mezi obviněnými, ať odstoupí

– Praha

Pražský zastupitel ČSSD Karel Březina by měl odstoupit, pokud figuruje mezi obviněnými v souvislosti se středečním zásahem policie v sídle Fotbalové asociace ČR (FAČR), řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). V případě, že bude Březina obviněn, chce o situaci jednat koaliční s ČSSD.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

V Praze vládne ANO s ČSSD a Trojkoalicí (SZ, KDU-ČSL a STAN). V sídle FAČR na Strahově policie zadržela předsedu Miroslava Peltu. Vyšetřovatelé prohledávali kanceláře v souvislosti s dotacemi ministerstva školství a zasahovali i na magistrátu. [celá zpráva]

„Zatím nemám téměř žádné informace, ale pokud se prokáže, že pan Březina figuruje mezi obviněnými nebo je jakkoliv do kauzy zapojen, očekávám jeho okamžité odstoupení a budu požadovat velmi důkladné vysvětlení od kolegů ze sociální demokracie,” uvedla Krnáčová.

Primátorka chce rovněž projednat středeční události v souvislosti s Březinou na úterním koaličním jednání. Koaličním partnerům již rozeslala e-mail s tímto požadavkem.

Březina byl v minulosti jednou pravomocně odsouzen. Podle rozsudku pobíral od března 2007 do srpna 2011 neoprávněně plat za funkci předsedy dozorčí rady dopravního podniku. Vykonávat ji ale nesměl, neboť působil i v dozorčí radě firmy Porcela Plus, na jejíž majetek byl vypsán konkurz.

V dubnu 2014 obvodní soud Březinovi uložil za podvod roční podmíněný trest s patnáctiměsíční zkušební dobou, což potvrdil i městský soud. Koncem roku 2015 jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud, Březina poté loni v březnu podal proti rozsudku ústavní stížnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám