Hlavní obsah

Kořistka: Policii už jsem řekl vše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec Zdeněk Kořistka v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce prohlásil, že v pátek řekl polici vše, co o celém případu údajného uplácení své osoby ví. Především to, kdo mu údajný desetimiliónový úplatek za případný pád vlády Stanislava Grosse konkrétně nabídl. Divákům to ale na výslovnou žádost moderátora odmítl říct.

Foto: radnice Prahy 13
Článek

Kořistka také řekl, ze kterých úst měly zaznít garance jménem ODS. Je si také prý vědom, že to může mít velké následky pro něj a jeho rodinu.

Kořistka přitom ještě nedávno tvrdil, že vše řekne až soudu. Názor změnil podle svých slov poté, co se neustále spekulovalo o tom, že je nedůvěryhodný a že policii něco tají.

Z nabízení desetimiliónového úplatku a postu velvyslance v Bulharsku pro Kořistku policie dříve obvinila tajemníka předsedy ODS Topolánka Marka Dalíka a lobbistu Jana Večerka. Obvinění ale bylo pro nedostatek důkazů po prověrce krajské státní zástupkyně v Ostravě Zlatuše Andělové zrušeno.

Konfrontaci s Dalíkem Kořistka odmítl

Rozhovor moderátora s Kořistkou byl předtočený telemostem z Ostravy. V pražském studiu byl naživo hostem Marek Dalík. Večerek o víkendu účast v pořadu po poradě s právníky s omluvou odmítl.

Kořistka se v závěru předtočeného rozhovoru na žádost moderátora zeptal Marka Dalíka, proč na schůzce v Ostravě hovořil o garancích ze strany ODS.

Na to Dalík reagoval slovy, že o žádných garancích nebyla řeč a že je mu Kořistky velmi líto. Dalík nakonec řekl, že se s pány Kořistkou a Večerkem nechce už nikdy setkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám