Hlavní obsah

Koncem týdne se krátce vrátí tropy, v sobotu bude až 36

Novinky, jas

Počasí nabídne tento týden v úvodu velkou oblačnost s četnými srážkami a následně i růst teplot, které budou v sobotu kulminovat až u 36 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Článek

V úterý bude počasí ještě ovlivňovat chladnější vzduch od západu. Bude zataženo s deštěm či přeháňkami, pršet by však mělo především na severu a severovýchodě republiky. Ranní minima poklesnou k 16 až 12 stupňům, přes den se rtuť dostane  k 21 až 25 stupňům.

Od středy začne počasí ovlivňovat výběžek vysokého tlaku vzduchu od jihozápadu. Převládat bude oblačno či polojasno, na horách s ojedinělými přeháňkami,” konstatovala Honsová. Odpolední teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 22 a 26 stupni. Ráno bude mezi 16 a 12 stupni.

Oteplení se začne naplno projevovat ve čtvrtek a v pátek. Po oba dva dny se dočkáme polojasné či skoro jasné oblohy, přičemž ve čtvrtek se teploty dostanou na 26 až 30 stupňů, v pátek na 30 až 34 stupňů. Ranní minima  budou  rovněž stoupat. Zatímco ve čtvrtek se ještě udrží mezi 16 a 12 stupni, v pátek vzrostou na 18 až 14 stupňů.

V sobotu budou teploty kulminovat a meteorologové očekávají, že se zastaví v intervalu 32 až 36 stupňů. Zejména na východě území se dají očekávat bouřky. Na západě území by v souvislosti s přechodem další fronty již mělo být chladněji s maximy kolem 30 stupňů.

Chladnější proudění začne počasí u nás naplno ovlivňovat v neděli, kdy teploty klesnou na 22 až 26 stupňů, přičemž se dočkáme i přeháněk a deště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám