Hlavní obsah

Kmotři měli o zatýkání vědět a stihnout se připravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutná razie Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), v rámci které policisté v noci na čtvrtek pozatýkali vlivné osoby mimo jiné i z okolí premiéra Petra Nečase (ODS), se podle některých informací týká finančních toků lobbisty Romana Janouška a dění v Českých drahách a podniku Lesy České republiky. Osoby, které měla policie v hledáčku, však zřejmě o zatýkání věděly a stačily se připravit.

Foto: Aleš Pospíšil, ČTK

Lobbista Roman Janoušek

Článek

Podle serveru Česká pozice má policie údajně seznam 35 až 40 lidí, na které mají vyšetřovatelé spadeno. Zároveň ale existuje podezření, že tyto osoby o chystaném zátahu věděly a zařídily se podle toho například tím, že uklidily důkazy nebo odjely mimo republiku.

Server píše, že informaci o plánované razii údajně zachytil už na začátku týdne.

Detektivové z ÚOOZ během rozsáhlé akce, kterou rozjeli v noci na čtvrtek, zasahovali na Úřadu vlády, na ministerstvu obrany či v kanceláři lobbisty Janouška v Praze. V poutech měli skončit šéfka premiérova kabinetu Jana Nagyová, bývalí „rebelující“ poslanci ODS Petr Tluchoř a Ivan Fuksa, někdejší šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, který nyní vede Správu státních hmotných rezerv, nebo bývalý náměstek na ministerstvu zemědělství a současný člen představenstva Českých drah Roman Boček.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám