Hlavní obsah

Děti nemohou do školy, tak vyrazily na stadion Sparty. Tam paradoxně mohou

Novinky, jas
Praha

Vzhledem k tomu, že se část dětí a studentů stále nemůže vrátit do lavic, rozhodla se fotbalová Sparta ve spolupráci s pražským gymnáziem Přírodní škola umožnit dětem výuku na stadionu. Tři skupiny studentů v ochozech v pondělí absolvovaly výuku občanské výchovy, fyziky, respektive literatury.

Foto: AC Sparta Praha

Výuka studentů v ochozech sparťanského stadionu

Článek

Projekt vznikl na popud pedagogů, kteří byli zklamaní, že v rámci rozvolnění neměl návrat dětí do škol, navzdory dlouhodobým proklamacím vlády, prioritu.

Jeden z učitelů, Daniel Pražák, poukázal na paradox, že na fotbalové stadiony se mohla část fanoušků vrátit, značná část studentů musí nadále absolvovat on-line výuku.

Fanoušci mohli znovu na fotbal, radovali se jen někteří

Domácí

„Objevila se zkratka, že na fotbal se může, a do škol ne. Přišlo mi líto, aby to takhle zůstalo, a řekli jsme si, že by bylo fajn to využít a kreativně na ten problém s prioritizací vzdělávání upozornit. Jsme rádi, že nám Sparta nabídla prostory a mohli jsme tu ty hodiny odučit,“ okomentoval  společný projekt Pražák.

Proč Sparta projekt podpořila, nastínil její generální ředitel František Čupr. „Pokud nechceme mít ztracenou celou jednu generaci, tak děti musejí sportovat, musejí chodit do školy, musejí být v kolektivech. Bohužel, u nás se k tomu vláda dostává pozvolna, tak aspoň touto formou dětem pomáháme,“ popsal pro klubový web.

Babiš: Konec rotace ve školách od 17. května je prioritou

Domácí

Kdy se budou moci žáci a studenti vrátit k běžné výuce, zatím není jasné. Od pondělí 10. května se rotační výuka rozběhne na základních školách ve všech regionech. Kdy se budou moci vrátit do lavic středoškoláci, není jasné. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek v rámci interpelací uvedl, že chce obnovení výuky bez rotací od poloviny května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám