Hlavní obsah

Když Globus ano, tak proč ne my? Turistický kiosek operuje výjimkou

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotíkov

Rozhledna na Krkavci patří k dominantám bezprostředního okolí západočeské metropole Plzně, na oblíbený výšlap k tamní chatě s otevřeným občerstvením by ale měli Plzeňané na čas zapomenout. Leží totiž osm set metrů za hranicí katastru města, což je pro ně nyní zapovězená linie.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Rozhledna Krkavec

Článek

Provozovatelé tamní občerstvovny ale už našli obezličku. Nahrál jim přímo ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), když v neděli večer udělil výjimku kvůli hypermarketu Globus - ten stojí rovněž těsně za hranicí Plzně, na území Chotíkova.

Osoby žijící v Plzni podle ní mohou za účelem nákupu a služeb též do katastrálního území obce Chotíkov. Areál na vrcholu Krkavce sice z většiny spadá pod obec Ledce, ale malá část - 180 metrů čtverečních - patří do katastru Chotíkova.

PŘEHLEDNĚ: Od pondělí platí přísnější opatření

Koronavirus

„Tam uděláme protestní sranda stánek, kde mohou Plzeňané obávající se pokuty legálně žádat o výdej občerstvení. Podle Hamáčkovy výjimky nic porušovat nebudou,“ řekl Právu Ota Zach, provozovatel krkavecké rozhledny.

Hamáček může upravit omezení pohybu tam, kde nedává smysl. Dvě výjimky už vydal

Domácí

O zákazníky obavy nemá. „O víkendech tady máme celkem živo, dost lidí nám už řeklo, že budou chodit i nadále. My nikoho kontrolovat, odkud přišel, nebudeme, samozřejmě bude v provozu i běžné okénko,“ podotkl Zach.

Reklama

Výběr článků

Načítám