Hlavní obsah

Kalouska s Gazdíkem rozčílily spekulace o štěpení TOP 09 a Starostů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a šéf hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík se zostra ohradili proti spekulacím, že se spojenectví těchto dvou subjektů bortí. V prohlášení, které společně vydali, uvádějí, že to není pravda, nýbrž výmysl ze strany politické konkurence a „senzacechtivých novinářů“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Vrcholem této neférové novinářské práce jsou články v dnešní MFD s titulky ‘TOP 09 a Starostové se štěpí. Rozhodnou volby.’ a ‘TOP 09 se štěpí’,“ napsali Kalousek s Gazdíkem v reakci na páteční vydání Mladé fronty dnes, kde se o sporech uvnitř spojenectví jejich subjektů píše.

„Kategoricky prohlašujeme, že tomu tak není. 41 poslanců zvolených na kandidátkách TOP 09 bude jednotně podporovat programové prohlášení vlády po celé volební období,“ stojí dále v prohlášení.

TOP 09 uzavřela smlouvu o strategické spolupráci se Starosty před posledními volbami do Sněmovny. Stěžejním bodem bylo prosazení zákona o rozpočtovém určení daní, podle kterého dostanou menší sídla více peněz na úkor velkoměst. Smlouva byla uzavřena do konce roku 2012.

„Prodloužení či neprodloužení smlouvy o strategické spolupráci, kterou mají naše uskupení uzavřenou do 31. 12. 2012, na tomto faktu nemůže nic změnit. ‘Informace’ o vnitřních frakcích uvnitř TOP 09 jsou pak jen účelovou lží a nestojí za nimi nic jiného než úpěnlivé přání politické konkurence,“ tvrdí oba muži s tím, že se předsednictva jejich subjektů příští týden sejdou k projednání společného postupu „proti nehorázné mediální manipulaci“.

Reklama

Výběr článků

Načítám