Hlavní obsah

Kalousek: Živnostníci v Česku stojí proti sedmadvacetihlavému draku

– Praha
Novinky, Václav Lang

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek přirovnal státní byrokracii k několikahlavému draku, který otravuje život živnostníkům. Prohlásil, že podnikatele v současnosti kontroluje 27 úřadů, přitom by se daly sdružit do jedné. Jeho strana při té příležitosti předložila do Sněmovny návrh zákona, který by zavedl jednotné kontrolní místo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09) na schůzi Poslanecké sněmovny

Článek

„Všimněte si, že i tvůrci pohádek, když stavěli hrdinu proti několikahlavému draku, tak nikdy nešli přes sedm hlav,“ komentoval to Kalousek. „Představte si českého živnostníka, který stojí proti otravným institucím státu a má tam těch hlav 27.“

TOP 09 si od návrhu slibuje zjednodušení administrativy a snížení zbytečné byrokracie. „Náš zákon zjednoduší komunikaci mezi státem a podnikateli,“ uvedla na tiskové konferenci místopředsedkyně strany Helena Langšádlová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vybírání daní, které se zjevně ministrovi financí (Andreji Babišovi) nedaří, nelze zlepšit šikanou, vyšší administrativní zátěží a podezíráním úplně každého. Lze ho zlepšit pouze profesionálním výkonem, v němž ministr Babiš selhává,“ dodal Kalousek.

Ten také řekl, že bude nadále odmítat Babišův návrh na zavedení elektronické evidence tržeb, která podle Kalouska bude znamenat jen zvýšenou šikanu podnikatelů a vyšší náklady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám