Hlavní obsah

Kalousek: Zažil jsem desítky arogantních kreténů, ale na Babiše nikdo nemá

Novinky, Renáta Bohuslavová

Slovní přestřelky a urážky mezi šéfem poslanců TOP 09 Miroslavem Kalouskem a premiérem Andrejem Babišem (ANO) už se staly součástí politického koloritu. Tentokrát to ale Kalousek vzal pěkně zostra a premiéra nazval arogantním kreténem, na kterého nemá dokonce nikdo z těch, které Kalousek za léta v politice potkal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„Za třicet let jsem v politice zažil desítky arogantních kreténů bez špetky sebereflexe. Nikdo z nich vám však v této disciplíně nesahal ani po kotníky, pane premiére. Tady na Vás nikdo nemá,” pustil se ostře na Twitteru do premiéra šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Reagoval na slova premiéra Andreje Babiše, kdy se podivoval nad tím, že jsou zrušeny čtvrteční interpelace a že se na ně těšil.

Babiš při interpelacích odpovídal, na co se ho nikdo neptal. Pirát ho vypnul

Domácí

„Cože? Oni mi zrušili interpelace? A já se tak těšil! A ještě jsem si zkrátil výjezd do Sokolova. Budu si stěžovat,” psal na Twitteru premiér.

Z jeho předchozích vyjádření lze ale usuzovat, že jde o ironickou poznámku, protože se v minulosti několikrát nad smysluplností interpelací sám pozastavoval a říkal, že na ně chodit nebude a nemusí.

Přijdete někdy, pane premiére, interpelovali Piráti Babiše. Letos určitě, odpověděl

Domácí

Nejde zdaleka o první ostrou výměnu vulgarit mezi Kalouskem a Babišem. Do paměti se zapsal například projev premiéra ve Sněmovně, kde Kalouska častoval zlodějským ožralou, Kalousek následně požadoval omluvu a celá věc skončila téměř i u soudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Reakce Andreje Babiše na vystoupení Miroslava KalouskaVideo: Novinky

Kalouskovi se omlouvat nebudu, radši s ním půjdu do soudního sporu, říká Babiš

Domácí

Interpelace jsou pravidelnou součástí jednání Poslanecké sněmovny a konají se každý čtvrtek, když plénum zasedá. Je to prostor pro opoziční poslance, aby oficiální cestou kladli dotazy členům vlády.

Ty byly ale pro tento týden zrušeny, protože se poslanci shodli, že místo nich zařadí dosud neukončené mimořádné schůze. Ta hlavní se týká nákupu zdravotnických pomůcek v době koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám