Hlavní obsah

Kalousek půjde do boje o post šéfa KDU-ČSL

Novinky, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) v pondělí oznámil celostátnímu výboru lidovců, že se bude na podzim ucházet o post šéfa strany. Kalousek je po současném předsedovi strany Cyrilu Svobodovi již druhým oficiálně oznámeným kandidátem. Právo se to dovědělo z dobře informovaného zdroje.

Foto: Jana Matějíková

bazén ZŠ ve Frýdku-Místku projde opravou

Článek

Lidovecký sjezd se bude muset zabývat poklesem popularity strany. Preference KDU-ČSL v dubnu podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) klesly až na hranici volitelnosti. Pro lidovce se tenkrát vyslovilo jen 6 procent respondentů.

Kalousek, který je považovaný za jednoho z hlavních kritiků nynějšího šéfa lidovců, tehdy jako důvody propadu uvedl: "Málo čitelná politika a absence témat, která si voliči spojí přímo s námi." Někteří lidovci viní z poklesu obliby Svobodu. "Je to odpovědnost nás všech. Samozřejmě každý neseme míru odpovědnosti podle funkce," uvedl v dubnu Kalousek.

Od dubnového pádu se preference lidovců obrátily směrem vzhůru. Podle květnového průzkumu CVVM by druhou nejsilnější vládní stranu volilo 7,5 procenta voličů, v červnu ještě o procento více.

Koalice KDU-ČSL a US-DEU dostala v červnu 2002 ve volbách do Poslanecké sněmovny 14,2 procenta hlasů.

Anketa

Který ze dvou současných kandidátů na křeslo šéfa KDU-ČSL by straně dopomohl k lepšímu volebnímu výsledku?
Cyril Svoboda
35,3 %
Miroslav Kalousek
64,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 139 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám