Hlavní obsah

Kalousek kritizoval Babišovy noviny, neotiskly mu rozhovor

Aktualizováno

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve středu obvinil deník Mladá fronta Dnes z cenzury. List neotiskl rozhovor, o který Kalouska minulý týden požádal, přičemž podle politika se tak stalo z popudu majitele nakladatelství, kterým je šéf ANO a ministr financí Andrej Babiš. Ten jakékoli nařčení odmítá, Kalousek podle něj lže.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Rozhovor v sobotu nevyšel s omluvou, že vyjde v pondělí. V pondělí nevyšel s omluvou, že vyjde v úterý. Nevyšel ani v úterý a nevyjde nikdy, neboť jak jsme zjistili, majitel nakladatelství MAFRA (Andrej Babiš) zakázal jeho zveřejnění,“ uvedl Kalousek.

Rozhovor proto zveřejnil na stránkách své strany, přečíst si jej můžete zde.

Podle Kalouska panuje tvrdá cenzura nejen v MF Dnes, ale rovněž v Lidových novinách, které spadají pod nakladatelství MAFRA, patřící skupině Agrofert. Stejně jsou na tom podle Kalouska i komunistické Haló noviny.

Tyto listy označil za „propagandistické tituly svých majitelů“.

Nesmysl, tvrdí Babiš i deník

Babiš ale Kalouskovo nařčení odmítl. „Je to nesmysl. Kalousek permanentně lže nejen ve Sněmovně, ale každý den. Žádná cenzura neexistuje, do MF Dnes a do žádných médií nezasahuji. O žádném rozhovoru samozřejmě nevím,“ sdělil Novinkám ministr.

"Nerozumíme postoji Miroslava Kalouska, který obvinil deník MF Dnes z používání cenzury, protože v listu nevyšel jeho rozhovor celý. V pátek 18. 9. MF Dnes obsáhle informovala o dění v TOP 09 (včetně fotografie M. Kalouska) před jejím nadcházejícím sjezdem. V textu byl obsáhle citován i místopředseda TOP 09 a citáty pocházejí právě z rozhovoru, o němž M. Kalousek hovoří," citovala ČTK tiskovou koordinátorka Mafry Silvii Škábovou, podle níž jsou rozhovory s představiteli strany připraveny pro blížící se sjezd.

Reklama

Výběr článků

Načítám