Hlavní obsah

K výzvě pojmenovat pražské letiště po Havlovi se připojilo 30 000 lidí

Praha

Přání, aby se pražské ruzyňské letiště pojmenovalo po Václavu Havlovi podpořilo 30 000 lidí. S nápadem přišel režisér a producent Fero Fenič. Mimo jiných osobností veřejného života nápad podpořil i exprezidentův bratr Ivan.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Na zdi na pražském Těšnově se objevil portrét Václava Havla

Článek

"K tomuto našemu návrhu nemá jeho (Havlova) rodina (manželka a bratr) výhrady," napsal Fenič mimo jiné v tiskové zprávě. Havlův bratr Ivan M. Havel se ženou podle něj text výzvy podpořili i podpisem.

Lidé, kteří se pod výzvu podepisují, se obracejí na parlament a příslušné orgány, které mají v moci název letiště změnit.

Pod textem výzvy jsou mimo jiné jména herců Jiřího Bartošky a Jiřího Lábuse, moderátora Marka Ebena, scenáristy Zdeňka Svěráka, režisérů Břetislava Rychlíka, Viktora Polesného, Heleny Třeštíkové a Olgy Sommerové, zpěvaček Marty Kubišové a Hany Hegerové, sportovkyně Věry Čáslavské, sochaře Davida Černého a dirigenta Libora Peška.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda již počátkem tohoto týdne uvedl, že rada města by návrh, aby se po zesnulém prezidentovi jmenovalo ruzyňské letiště, určitě podpořila. Rozhodnout ale nemůže město, letiště totiž patří státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám