Hlavní obsah

Za vakcínu zaplatí do 810 korun. K očkování se mohou nově hlásit cizinci a lidé bez pojištění

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek spustí ministerstvo zdravotnictví registraci k očkování pro všechny, kteří nemají veřejné zdravotní pojištění na území České republiky nebo Evropské unie a dlouhodobě v České republice pobývají. Resort to uvedl na svém webu. Registrovat se tak budou moci například i cizinci dlouhodobě žijící v Česku.

Foto: Novinky

Očkování v pražské hale O2 universum

Článek

Cizinci se budou moci hlásit jen na očkovací místa, kde má být i personál mluvící cizím jazykem.

„V každém kraji bude pro tuto skupinu obyvatel určeno minimálně jedno očkovací místo, v Praze jich bude šest, a to včetně velkokapacitního O2 Universum,“ uvedlo ministerstvo (podrobnosti včetně seznamu očkovacích míst lze najít na webu resortu zde).

Většina očkovacích míst v regionech je připravena otevřít termíny pro očkování ihned, pražská centra je vypíšou v druhé polovině června.

Objednají se k očkování, a pak jdou jinam, zlobí se praktici. A vyhazují prošlé vakcíny

Domácí

Očkovat se bude vakcínou od společností Pfizer/BioNTech. „Cena za jednu dávku nepřesáhne 810 Kč, očkovací místa umožní provedení platby za očkování na místě,“ doplnil resort.

„Zpřístupňujeme očkování proti covidu další skupině obyvatel. Například cizincům ze třetích zemí, kteří v ČR dlouhodobě žijí a pracují, ale zdravotní pojištění si platí doma. Týká se to ale také občanů, kteří pracují v cizině a platí si zdravotní pojištění v té zemi, ale do ČR se pravidelně vracejí. A těchto lidí není zanedbatelné množství. Pokud chceme co nejdříve dosáhnout kolektivní imunity, musíme očkování maximálně rozšířit,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám