Hlavní obsah

Jurinová proti mně vedla prolhanou kampaň, píše ředitel Motola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík poslal ve středu médiím otevřený dopis adresovaný Evě Jurinové, která po sporu s ředitelem v pondělí skončila jako mluvčí nemocnice. Uvádí v něm, že proti němu Jurinová vede prolhanou kampaň. Minulý týden mluvčí médiím řekla, že ji Ludvík zklamal, když odjel na safari v době, kdy českým zdravotnictvím zmítá krize.

Foto: Profimedia.cz

Eva Jurinová

Článek

"Přitom jste znala všechna zásadní fakta o situaci, v níž se naše nemocnice nachází. Zejména o tom, že motolská nemocnice registrovala v den mého odjezdu pouze 25 výpovědí našich lékařů," uvedl.

Za celou situací vidí ředitel výběrové řízení na místo mluvčí, které nemocnice vypsala už koncem minulého roku. Jurinová do něj dostala možnost přihlásit se, čehož využila, ale "aktivně vyhledávala důvody, které by jí umožnily spolupráci s nemocnicí veřejně přerušit", tvrdí Ludvík.

Funkci Jurinová vykonávala deset let, přičemž jí nemocnice umožňovala i její vlastní aktivity, v posledních letech ale podle ředitele nasazení Jurinové pro práci ve prospěch Motola ochablo.

Tuto smyšlenou historku jste navíc okořenila kritikou mojí osoby, kdy jste fakt, že jsem odjel na týdenní dovolenou, označila za moje závažné manažerské pochybení
ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík

O Ludvíkově dovolené neměla podle ředitele Jurinová informovat tak, jak učinila. Když jí ředitel její postup vytkl a uložil konzultovat vyjádření pro tisk s managementem, obrátila se podle něj na média s tím, že jí ředitel zakázal za nemocnici hovořit a že bude zřejmě vyhozena.

"Tuto smyšlenou historku jste navíc okořenila kritikou mojí osoby, kdy jste fakt, že jsem odjel na týdenní dovolenou, označila za moje závažné manažerské pochybení," napsal Ludvík.

Do výběrového řízení na mluvčí nemocnice se uchazeči měli možnost hlásit do 3. ledna. Jaromír Morávek z tiskového odboru nemocnice řekl, že první kolo výběrového řízení se už uskutečnilo, druhé je naplánováno na polovinu února, takže nového mluvčího by nemocnice mohla mít koncem tohoto měsíce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám